СТОЛИЦЯ. До 17 жовтня всі житлові будинки Києва будуть підключені до тепла. Про це у п’ятницю заявив журналістам перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, передає УКРІНФОРМ.

«В Україні опалювальний сезон тільки починається 15 жовтня, а в Києві він вже у самому розпалі. Вже до понеділка, 17 жовтня, ми плануємо підключити до тепла всі столичні будинки», ─ зазначив Олексадр Мазурчак.

За його словами, у Києві вже отримують тепло півтори тисячі об'єктів соціальної сфери і бюджетної сфери, понад 70% житлових будинків. «Це нормальний результат, тим більше, що останнім часом якість тепломереж не стає кращою. Однак, при цьому готовність міста до зими порівняно з іншими роками набагато краща», ─ сказав О. Мазурчак.

Олександро Мазурчак зазначив, що доти, поки весь житловий фонд Києва не буде підключений до тепла, його не подадуть і в будівлю КМДА. «Ми мерзнемо тут самі, поки не буде підключений весь Київ», ─ підкреслив він.

Зазначимо, що на підготовку до зими Київ витратив цього року понад 1 млрд грн, АЕК «Київенерго» ─300 млн грн, сказав чиновник.