Заблукало невеличке українське село Полуднівка серед лісів і снігів. До Чигирина світ неблизький — 26 кілометрів буде. Пішки до районного центру не дістатися, тим паче великими заметами, які відрізали людей від цивілізації. Сподівалися селяни, що таки доб’ються до них районні власті. Адже там і техніка є, і керівники. Однак ось уже кілька днів чекають полуднівчани, намагаються догукатися до влади, однак там не чують їх. Кажуть, у них самих проблем по вуха. Натомість селянам ні хліба завезти, ні інших товарів першої необхідності, ні лікаря викликати — одну-єдину дорогу до села засипало таким снігом, що лопатами годі розчистити. Та й проживає тут близько сотні людей, здебільшого літніх — куди вже їм оті чотири кілометри подужати. А саме стільки й залишилося до вже розчищеного шляху.

Новоселицький сільський голова Микола Мантула також стомився випрошувати техніку. У сусідніх селах Рублівка та Чмирівка, які підпорядковані тій самій сільській раді, зі сніговими заметами впоралися власними силами. Однак шлях до Полуднівки пробити ніяк не вдається. Побіг до місцевого сільгосптовариства, однак там, як на лихо, всі гусеничні трактори розібрані стоять. А колісними далеко не заїдеш.

Просив про допомогу і в районного керівництва, і обласного, навіть до Облавтодору дійшов — далі обіцянок діло не йде.

Днями нарешті прислати з району трактора Т-150. Намагався тракторист допомогти, але як не старався — проти великих заметів така техніка безсила. Ось і чекають у Полуднівці, може, сніг сам розтане або хтось зглянеться й прочистить дорогу?