ІНТЕРНЕТ-ПОКУПКИ.Державна податкова служба розробила зміни до закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», повідомляє Gazeta ua.

Їх прийняття дозволить податківцям жорстко контролювати обсяги продажів через інтернет-магазини і, відповідно, повноту сплати ними податків до бюджету, пише «Комерсант-Україна» у публікації «Інтернету виписують чек».

Запропоновано зобов'язати юридичних осіб, що займаються електронною торгівлею, надавати споживачеві розрахунковий документ - фіскальний чек. Він буде видаватися споживачам, які отримують або повертають товар, отримують послугу або відмовляються від неї, включаючи «ті, замовлення або оплата яких здійснюється з використанням мережі Інтернет». Фіскальний чек видаватиме кур'єр при доставці товару.

Як пояснили виданню в прес-службі ДПС, кожен постачальник повинен буде мати при собі портативний касовий апарат.

«Таким чином, клієнт у разі потреби зможе довести, що купив товар в певній кількості та на зазначену суму саме в цьому інтернет-магазині. У законодавстві не визначено поняття інтернет-торгівлі, фактично всі такі магазини поза законом», - додали в ДПС, нагадуючи, що в Росії вся електронна комерція ліцензована, кожен магазин внесений до реєстру.

«У нас, зокрема, замовивши доставку з«Фуршету», можна також отримати фіскальний чек, тобто, їх кур'єри вже оснащені касовими аппаратами», - зазначили в ДПС.

Ціна сертифікованих в Україні портативних касових апаратів варіюється від 1,5 тисяч до 3 тисячгривень.