Після підписання Асоціації з Євросоюзом в Україні проводитимуть техогляди для всіх транспортних засобів (зараз – тільки тих, які використовуються в комерційних цілях). Відповідно, незабаром навіть власники приватних легковиків будуть проходити обов’язковий техогляд.

Поки йдуть дискусії про періодичність техогляду для приватних автомобілів, журналісти дізналися вартість техогляду в деяких країнах Європи, повідомляє Експрес з посиланням на  autopalace.com.ua.

Цікаво, що найдорожче пройти технічний іспит у Великобританії – 252 євро з легковика. А ось для бюджету німців техогляд не сильно помітний – всього 50 євро. Цікаво, що в більш бідній Туреччині, яка не є членом ЄС, техогляд коштує 74 євро. А от у Сербії ціна більш ніж демократична – 10 євро. Так що припустити, скільки буде техогляд для автомобілів в Україні, поки що складно. До речі, асоціація автоімпортерів ВААІД виступає за те, щоб для нових автомобілів, віком до 5 років, техогляд не був потрібен – такі автомобілі є більш безпечними, ніж старі і без фірмового сервісу.