На честь 200-річчя Великого Кобзаря група альпіністів Дніпропетровщини піднялася на пік Шевченка, який знаходиться на Центральному Кавказі та має висоту 4,2 тисячі метрів. В експедиції взяли участь 16 альпіністів — переважно молодих, але під керівництвом досвідчених спортсменів.  Старший тренер групи, багаторазовий чемпіон СРСР та України з альпінізму, кавалер ордена «За особисту мужність» Володимир Хитриков, 9 березня за допомогою супутника та спеціальної техніки зателефонував на Дніпропетровщину і розповів, що спортсмени успішно дісталися вершини, передав вітання жителям області:

«Це сходження для всієї групи спортсменів має особливе символічне значення. Адже експедиція на цю вершину, приурочена до 200-річного ювілею Великого Кобзаря, двічі ювілейна. Рівно 75 років тому, у 1939-му, альпіністи вперше підкорили цей пік та назвали його на честь видатного українського поета. Сьогодні молоді альпіністи продовжують славну традицію своїх попередників.

Долаючи холод, страх та важкі фізичні навантаження, вони прийшли до встановленого на піку бюста Тарасові Шевченку, щоб віддати шану пам’яті видатного сина українського народу».  Готуючись до експедиції на Кавказ, дніпропетровські спортсмени проходили тренувальний збір у Карпатах, а 22 лютого вирушили з Дніпропетровська в дорогу. За два дні альпіністи дісталися підніжжя гори Ельбрус — Азау, що знаходиться на висоті 2,3 тисячі метрів, а  25 лютого розташувалися у високогірному притулку «Бочки» на схилі Ельбрусу. Після декількох підйомів та спусків на скелю Пастухова (висота — 4,1 тисячі метрів), до підніжжя гори Ельбрус –– Азау, після розвідки та обробки маршруту, 8 березня експедиція розпочала головне сходження. А у  200-й день народження Великого Кобзаря підкорила пік його імені. Дніпропетровські альпіністи встановили на вершині прапори України та Дніпропетровської області.