«Владі в роботі з бізнесом нині вже недостатньо послуговуватися принципом «не заважай». Потрібно всіляко сприяти його розвитку, створювати комфортні умови підприємцям, адже їхня стабільна робота — основа наповнення місцевих бюджетів», — переконаний Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус.

Удосконалити механізми діалогу з малим та середнім бізнесом, забезпечити ефективну підтримку підприємців-початківців та поліпшити бізнес-клімат кільком муніципалітетам Прикарпаття допоможе участь у проекті міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст». Проект ПРОМІС у чотирьох областях України (Вінницькій, Запорізькій, Івано-Франківській, Полтавській) упроваджує Федерація канадських муніципалітетів за фінансової підтримки уряду Канади.

Мета співпраці — зміцнити муніципальний сектор в Україні через підвищення спроможності міст-партнерів у сфері просування демократії та економічного розвитку. Основа реалізації накреслених планів — розвиток у містах бізнес-середовища.

Івано-Франківськ має у цьому напрацювання. Зокрема впровадження в діяльність органів міської влади прогресивних методів управління дало змогу досягнути вдвічі більшого обсягу залучених інвестицій, ніж середній показник в Україні. Торік кількість підприємців в Івано-Франківську зросла.