Наші сільгосптоваровиробники поступово дедалі більше використовують нові можливості експорту продукції переробки на ринок ЄС. Якщо у першій половині 2014 року частка сировинних видів продукції становила 76%, то у 2015 році — 67%. Про це поінформував міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко.

Показовими є приклади зростання експорту м’яса птиці — утричі; томатної пасти — у 9,5 раза; обробленого зерна зернових культур — майже вдвічі; цукру і кондитерських виробів з нього — в 1,8 раза; готових продуктів із зерна — в 1,3 раза.

«Пріоритетний напрям розвитку вітчизняного агросектору — орієнтація на збільшення частки продукції переробки й продукції з високою доданою вартістю у загальному сільськогосподарському експорті. Поточні результати експорту до ЄС свідчать про високий потенціал української продукції та хороші перспективи на світовому ринку», — цитує прес-служба Мінагрополітики слова Олексія Павленка.