СТАТИСТИКА. Середньодобова дохідність українських вантажних вагонів, задіяних для перевезень у межах країни, в рази вища, вища ніж плата за користування ними у країнах СНД та Балтії. Про це сказав генеральний директор Укрзалізниці Володимир Козак, повідомили УНН у прес-службі «Укрзалізниці».

«Дохід від одного критого вагону задіяного у перевезеннях у межах країни складає близько 500 грн/доб., натомість ми отримуємо за його використання у країнах СНД і Балтії близько 120-150 грн/доб.», – зауважив Козак.

На сьогодні на території України задіяно понад 2150 критих вагонів, які приносять доходів понад 1 млн/доб., а 2434 українських критих вагонів, що працюють у країнах СНД і Балтії – в середньому близько 300 тис. грн/доб.

Це стосується також  іншого виду вантажного рухомого складу.

Зокрема, за використання у межах країни піввагонів Укрзалізниця отримує 700-800 грн/доб., за межами країни – 173 грн/доб.

Доходи від використання платформ в Україні – 300 грн/доб., за її межами – 115 грн/доб.

Окремо слід зазначити, що тарифи на вантажні перевезення у вагонах державних компаній Укрзалізниці залишаються найнижчими як в середині країни, так і за її межами.