Останні події на Донбасі чітко засвідчили, що, на жаль, не всі представники державної влади на місцях витримали нелегке випробування на патріотизм. Більше того, на переконання тутешніх жителів, за час перебування у владних кабінетах для окремих керівників регіону, який тепер потерпає від гібридної війни, навіть не потрібно було зовнішніх чи внутрішніх ворогів.

А оскільки поряд із критикою колишньої влади існує чимало конкретних пропозицій щодо покращення життя краю та його жителів, з’явилося закономірне бажання поповнити кадровий дефіцит керівників фахівцями, здатними і готовими працювати у районних та обласній державних адміністраціях. Із такою пропозицією вже звернувся до краян голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко. «Нині як ніколи Донецькій області потрібні патріоти, — знову звертає він увагу на очевидне. — Потрібні ті люди, які активно виявлятимуть громадянську позицію, і ті, які навіть за порівняно невелику оплату праці готові віддавати регіону, країні свої сили та знання, готові працювати у складних умовах, у яких опинилася держадміністрація. Але тільки так ми зможемо утримати ситуацію і повернути Донбасу мир, порядок і процвітання».

За словами керівника області, в апаратах районних та обласної державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділах обов’язково знайдуться вакансії для бажаючих попрацювати на благо Донеччини та її жителів. Насамперед обласна влада зараз потребує кваліфікованих юристів, економістів, фінансистів, фахівців із комп’ютерного забезпечення, у сфері інвестиційно-інноваційного розвитку. Весь перелік вакансій та вимоги до кандидатів на посади у владні структури вже оприлюднено на сайті Донецької ОДА. За попередньою інформацією від співробітників адміністрації, бажання попрацювати висловлюють насамперед ті, хто прагне не тільки словом, а й конкретною справою посприяти відновленню нормального життя у регіоні.