У Києві за підтримки Світового банку стартував семінар консультативно-наглядової ради міжнародної ініціативи із забезпечення прозорості у будівельній галузі CoST (Constrution Sector Transparency Initiative). Протягом двох днів міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, його перший заступник Володимир Шульмейстер, директор міжнародного секретаріату ініціативи CoST Пітер Метьюс та представники Укравтодору домовлялися, як запровадити цю програму в Україні та що слід зробити членам консультативно-наглядової групи на перших етапах її впровадження.

Заплановано, що представники уряду, приватного сектору та громадських організацій наглядатимуть за процедурою розкриття інформації в межах визначених проектів і за тим, щоб дані про державні інфраструктурні проекти були зрозумілими та доступними.

«Укравтодор стане першою організацією, яка приєднається до ініціативи CoST в Україні. Згодом ми розповсюдимо практику на діяльність Укрзалізниці та портів», — наголосив на заході Андрій Пивоварський. Виконавці погодять принципи та параметри розкриття і перевірки інформації під час роботи пілотних проектів, а кожне державне підприємство буде зобов’язане відкрито звітувати про свою роботу, акцентуючи на фінансових питаннях, контролі за витратами та на якості виконаних робіт.

Окрім цього, учасники заходу обговорили долю таких трьох інфраструктурних проектів, як реконструкція шляху Київ — Знам’янка, ремонт автомобільної дороги Львів — Бібрка — Івано-Франківськ та ямковий ремонт доріг в Україні в 2015 році.

«Досвід використання електронної системи закупівель та оприлюднення важливих документів підвідомчих міністерству підприємств уже в дії. Повна публічність не тільки заощадить кошти державі, а й сприятиме формуванню довіри бізнесу та відповідальності громадського сектору. Сподіваємося, що разом зі Світовим банком ми зможемо повністю змінити підхід до контролю за державними витратами і технічними стандартами у сфері будівництва доріг», — цитує слова міністра його прес-служба.