ПІДГОТОВКА

На 20-річчя держави головною дійовою особою має стати молодь

Віктор Янукович розпочав засідання Координаційної ради з питань підготовки та відзначення 20-ї річниці незалежності України з того, що всі заходи, пов'язані із цією датою, потрібно провести на найвищому рівні. Він нагадав, що цьогоріч також відзначається 20-та річниця підняття Державного прапора у Києві (24 липня 1991 року), Акта проголошення незалежності України (24 серпня 1991 року) та Всеукраїнського референдуму (1 грудня 1991 року), на якому громадяни України підтвердили історичний вибір.

Підготовка до святкування має величезне значення, підкреслив глава держави та поклав відповідальність за це передовсім на органи виконавчої влади. За час, який лишився до свята, міністерства, відомства й місцева влада мають провести величезну роботу. Окрім цього, МЗС несе головну відповідальність за відзначення річниці незалежності як важливої складової формування іміджу країни за кордоном.

"Святкові заходи у столиці мають пройти за участю іноземних гостей і представників української діаспори. Нам обов'язково треба опрацювати це питання", - наголосив Президент. Також він зазначив, що влада має робити все, аби подальша модернізація нашої країни покращувала життя людей і, безумовно, робила нашу країну сильнішою: "Завдання, яке ми поставили перед собою, - за найближчі 10 років увійти до двадцятки найрозвинутіших країн світу - цілком лежить у площині нашої спільної відповідальності".

Він доручив уряду скоротити витрати, заплановані на проведення параду на День Незалежності та залучити до святкувань 20-річну молодь, і водночас зробити свято сучаснішим, яке сприйняли б українці різного віку. Тож учасники наради відзвітують про виконання цих доручень на початку липня.

Під час засідання Віктор Янукович окремо зупинився на питанні впорядкування тарифної політики в сфері житлово-комунального господарства. "Треба зробити суттєві кроки, аби люди хоча б отримали надію на те, що ми впорядкуємо питання життєзабезпечення, - сказав глава держави, говорячи про заплановане на 1 червня засідання уряду з питань ЖКГ. - Тарифна політика буде державною, а не містечковою, де кожен підходить до питання як вміє чи як бачить".

Президент також наголосив: влада повинна активніше інформувати суспільство про свою діяльність. Він нагадав про плани до кінця поточного року добудувати низку незавершених об'єктів і відкрити не менше півтори тисячі кілометрів доріг. Надалі, за його словами, ця цифра повинна становити 2000 кілометрів на рік. "Це перспектива, яку люди повинні знати: з часом ми подолаємо проблеми, що роками, а то й десятиліттями в нашій країні не розв'язувалися", - передає слова Президента його прес-служба.

Глава держави також акцентував, що критичних зауважень боятися не варто, бо та критика, яка лунає нині, є конструктивною і допомагає в роботі. "Для нас дуже важливо, щоб з року в рік суспільство єдналося навколо програм розбудови нашої держави на всіх рівнях", - сказав він.