ДОПОМОГА

Президент Віктор Янукович доручив Міністерству внутрішніх справ ретельно з'ясувати причини, що призвели до виникнення пожежі в санаторії "Поділля" у місті Хмільник на Вінниччині та створили загрозу життю і здоров'ю великої кількості людей. А голові Вінницької облдержадміністрації Миколі Джизі доручено взяти під особистий контроль питання надання допомоги цим людям.

За інформацією Вінницької ОДА, для ліквідації наслідків та організації допомоги постраждалим від пожежі з обласного бюджету виділено 185 тис. гривень. Там створено оперативний штаб для координації дій з ліквідації надзвичайної ситуації. Рятувальники спрацювали оперативно і професійно, повідомляє прес-служба Президента.

Попередньо встановлено, що джерело загоряння знаходилося у приміщенні клубу санаторію "Поділля", а його причинами стала неправильна експлуатація нагрівальних приладів.

Нагадаємо, у Хмільнику у двоповерховій будівлі клубу санаторію "Поділля" 7 лютого о 23 год. 15 хв. виникла пожежа з подальшим розповсюдженням вогню на восьмиповерхову будівлю спального корпусу зазначеного санаторію. Пожежно-рятувальні підрозділи врятували 157 осіб. Усього постраждало внаслідок пожежі 11 осіб, з яких одна людина загинула, двоє доставлені до місцевої лікарні в тяжкому стані та восьмеро - у стані середньої важкості.