У той час коли передбачливі господарі з осені заготовляють на зиму овочі, фрукти та різну городину, 22-річний мешканець одного із сіл Роменського району на Сумщині захопився створенням запасів… марихуани. Старався так, що «заклав» на зберігання аж 11 кілограмів дурман-зілля, яке замаскував скрізь, де тільки зміг, — навіть у печі.

За повідомленням сектору зв’язків з громадськістю УМВС у Сумській області, подібне хобі для молодика не нове. До цього він уже мав проблеми із законом саме через пристрасть до наркотиків. Правоохоронці тримали його в полі зору, сподіваючись, що молодий чоловік схаменеться і стане на праведну стежку. Однак…

Коли міліціонери завітали до обійстя, любитель марихуани навіть не відпирався. Зізнався, що згубний промисел не полишив і зілля запасав виключно для себе.

Чи насправді це так, зараз з’ясовують слідчі органи.  Як повідомив заступник начальника УМВС області Олексій Бойко, цілком можливо, що чоловік міг приторговувати «травичкою». За цінами «чорного» ринку вона тягне на 180 тисяч гривень, а за ч.3 ст. 309 Кримінального кодексу України «Незаконне виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів без мети збуту» — на 8 років позбавлення волі.

Якщо ж підтвердиться факт торгівлі, то покарання буде ще жорсткішим.