МЕТА. Лише розвиток власного виробництва високотехнологічного енергоефективного обладнання виведе на бажані темпи та якості модернізації економіки. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, коментуючи відповідну постанову, ухвалену на останньому засіданні уряду.

Кабінет Міністрів затвердив перелік товарів власного виробництва, 80% прибутку підприємств від продажу яких звільняється від оподаткування. Йдеться про енергоефективну і енергозберігаючу продукцію, матеріали і обладнання для альтернативної енергетики, повідомляє прес-служба урядовця.

«Це реалізація положень Податкового кодексу для підтримки вітчизняного високотехнологічного машинобудування. Вивільнені кошти підприємства зможуть спрямовувати на розвиток виробництва», — зазначив Андрій Клюєв.

Йдеться про 32 види товарів, зокрема двигуни внутрішнього згорання, які працюють з використанням біодизеля, котли та газогенератори з ККД 80—85% і вищим, що працюють на біомасі. Мова і про установки для виробництва біогазу, гідротурбіни для малих гідроелектростанцій, сонячні колектори та фотоелектричні перетворювачі, вітрогенератори, теплонасоси, газотурбіни, світлодіодні освітлювальні прилади, спеціальні теплоізоляційні матеріали — флоат-скло, піноскло тощо.