Вчора Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 626-VIII «Про внесення змін до деяких законів України у сфері комунальних послуг». Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

Цей проект закону належить до переліку законопроектів, які Україна повинна ухвалити для отримання другого траншу кредиту МВФ.

Як заявив раніше віце-прем'єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко, цей документ дасть змогу встановити економічно обґрунтовані тарифи.

Так, цей закон вносить доповнення до низки законів України, згідно з яким «встановлення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги нижчими від розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво не допускається».

Крім того, передбачається, що спори щодо формування та затвердження цін/тарифів на житлово-комунальні послуги вирішуються в судовому порядку.

Зміни вносяться до законів України «Про житлово-комунальні послуги», «Про теплопостачання» та «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг».

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала цей закон у другому читанні і в цілому 16 липня 2015 р. За законопроект № 2029а проголосували 261 нардеп при 226 мінімально необхідний.

РБК-Україна