Експерт-оптиміст прогнозує стабільність, а песиміст — зростання курсу до 27,5 грн за долар.

За останній тиждень курс долара трохи знизився — з 26,8 до 26,5 грн за долар. Тож за підсумками останнього прогнозу в ефірі ТСН.Тиждень переміг експерт-оптиміст.

Цього разу оптимістом виявився Олексій Геращенко, фінансист і викладач Києво-Могилянської бізнес-школи. На його думку, наступного тижня курс гривні буде стабільним.

«Оскільки закінчується опалювальний сезон, то не матимемо попит на валюту для закупівлі газу. Немає ніяких сезонних закупівель під свята. Водночас наші аграрії, наші експортери мають провести посівну, а для цього їм потрібно продати накопичені валютні резерви за гривню для того, щоб закупити насіння, пальне тощо. Я очікую, що наступного тижня спостерігатиметься відносна стабільність на ринку, коли курс в обмінниках буде знаходитися на рівні 26—26,5 грн», — вважає Геращенко.

Водночас президент інвестиційної групи «Універ» Тарас Козак прогнозує напружений політичний тиждень та ситуативну попит-пропозицію на долар, що негативно вплине на курс гривні.

«Наступного тижня закінчуються парламентські канікули і ми побачимо у Верховній Раді велику кількість цікавих подій. Це все нестабільність, яка викликає попит на долар. Тому що українець традиційно, коли нестабільна ситуація, біжить в обмінний пункт купувати долар. Закінчуються березневі свята, під час яких чоловіки дарують своїм жінкам квіти, парфуми. Виторг у гривні, який отримали компанії, теж потрапить на валютний ринок, щоб ці компанії могли купити знову ж наступну партію товару. Тобто це теж впливатиме на долар, долар буде зростати, тому що буде багато охочих його придбати. Як наслідок, я очікую наступного тижня курс в обмінних пунктах у діапазоні 27—27,5 грн», — спрогнозував Тарас Козак.