На вулиці Херсона згодом вийдуть електробуси. Тристоронній  меморандум про такі наміри підписали представники Херсонської облдержадміністрації, міськвиконкому і генеральний директор компанії AZAD Group of companies Бупіндер Сінгх Чадха. Перемовини щодо спільних дій з упровадження проекту будівництва та збирання електробусів у Херсонській області тривали майже півроку.

Нещодавно представники компанії AZAD Group of companies докладно  ознайомилися з наявними виробничими потужностями в області й  визначили потенційні ділянки, на яких започаткують  великовузлове складання  електротранспорту муніципального призначення.  Це ТОВ «Механічний завод» та ТОВ НВП «Херсонський машинобудівний завод».

«Ми зацікавлені у впровадженні цього проекту на Херсонщині. Це буде підгрунтям наших прямих відносин з міжнародними фінансовими організаціями — такими, як ЄБРР. Щойно розпочнуть складання  електробусів, можливо, до нас звернуться й інші регіони України, щоб придбати екологічно чистий сучасний транспорт», — зазначив голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

За попередніми домовленостями, компанія терміном на три місяці надасть в тестове користування Херсону електробус для перевірки його в експлуатації та економічного обрахунку. За технічними характеристиками електробус має 250 км запасу ходу, чотири години зарядки, однак усе це треба випробувати на практиці. Вірогідно, що новий електробус пройде перше випробування під час проведення Міжнародного інвестиційного форуму, який відбудеться в Херсоні у вересні.