ЗВИНУВАЧЕННЯ. Колишньому главі МВФ Домініку Стросс-Кану 28 березня пред'являть звинувачення в співучасті в звідництві у складі злочинної групи, що за законом карається тюремним ув'язненням терміном до 20 років,  передає УНН з посиланням на агентство Франс Прес, яке посилається у свою чергу на джерело, близьке до органів правосуддя. До того ж Верховний суд американського штату Нью-Йорк призначив дату попередніх слухань за цивільним позовом проти колишнього глави МВФ Домініка Стросс-Кана на 15 березня.

Стросс-Кан в середу ввечері поїхав додому після двох днів арешту в жандармерії міста Лілль, де слідчі допитували його у справі про мережу проституції навколо готелю Carlton. Адвокат колишнього глави МВФ заявила, що її підзахисний відповів на всі питання слідства спокійно і задоволений допросом.

Нагадаємо, про причетність Домініка Стросс-Кана до розслідування діяльності злочинної мережі, що поставляла повій до готелю Карлтон в Ліллі французькі ЗМІ повідомили в листопаді 2011 року. У публікаціях повідомлялося, що з Лілля дівчат привозили в Париж для участі в оргіях, які відвідував і Стросс-Кан.

Після появи цих повідомлень екс-чиновник разом зі своєю дружиною Анн Сінклер подав до суду на п'ять французьких видань, які розповсюдили інформацію. Окрім того, повідомлялося, що Стросс-Кан має намір судитися з президентом Франції Ніколя Саркозі.

Справа про проституцію в Ліллі – не перший сексуальний скандал, в центрі якого опиняється Домінік Стросс-Кан. Так, в травні 2011 року він був змушений покинути пост глави МВФ через те, що покоївка нью-йоркського готелю звинуватила його в згвалтуванні. Згодом звинувачення були з нього зняті.

Також про спробу зґвалтування з боку Стросс-Кана оголосила французька журналістка Трістан Баноні. У жовтні 2011 року вона відмовилася від своїх претензій. До скандалу з нью-йоркською покоївкою Стросс-Кан вважався перспективним кандидатом на пост президента Франції від Соціалістичної партії.