Ініціативна група «Євромайдан SOS», яка постійно моніторить ситуацію в окупованому Криму, закликає охочих відпочити там цього літа українців про всяк випадок почистити свої сторінки у соцмережах, інформацію в телефонах та комп’ютерах, яку можуть довільно розцінити спецслужби окупованої території. Про це на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі застерегла громадян координатор проектів Центру громадянських свобод волонтер цієї групи Марія Лисенко.

«Людей, які захочуть відпочити на території окупованого Криму, закликаємо подбати про особисту безпеку заздалегідь. Перед поїздкою слід перевірити свої сторінки у соціальних мережах, телефони і комп’ютери на наявність матеріалів, які окупаційна влада може розцінити як екстремістські чи матеріали, що є інструментом для розпалювання ворожнечі, — зазначила волонтерка. — Рекомендую мати особу на материковій Україні, яка буде постійно з вами на контакті о конкретній годині. І якщо о конкретній годині ви не зателефонували, вона битиме на сполох».

Нині відпочинок у Криму — вид екстремального відпочинку, і правил безпеки слід дотримуватися кожному, повідомляє  Укрінформ.

«На території, де фактично немає жодних механізмів захисту ваших прав і свобод, на кожного громадянина України, на кожного українця знайдеться таємний свідок «Стьопа» і потерпілий «беркутівець» із синцем чи подряпиною на лікті. Тому будьте обачними, уважними та обережними. Це не порожні слова», — застерігає фахівець.

Відділ новин «Урядового кур’єра»