Цей транспортний засіб відповідає сучасним вимогам екологічності. Фото УНІАН

Новий виріб концерну «Електрон» — перший в Україні електробус моделі Е19101, що є зразком сучасного й екологічного транспорту нового покоління, — продемонстрували у Львові міністру інфраструктури Андрію Пивоварському. Він високо оцінив електробус, зазначивши, що майбутнє міського транспорту в Україні — саме за сучасними електричними моделями. Головні переваги електробусів, тролейбусів і трамваїв — екологічність і низькозатратність обслуговування та ремонту. Крім того, цей вид транспорту вирізняється комфортністю для пасажирів, зокрема завдяки відносно низькому рівню шуму й вібрації.

Електробус розраховано на перевезення ста пасажирів. Салон оснащено необхідними пристроями для полегшення користування ним особам з обмеженими можливостями (відкидний пандус і місце в салоні, обладнане ременями безпеки). Зі швидкістю 70 км/год він здатен проїхати 200 км без підзарядки батарей. У моделі передбачено клімат-контроль за будь-якої погоди й можливість зниження кліренсу електробуса для зручності посадки пасажирів.

На «Електроні» міністру також презентували п’ятисекційний повністю низькопідлоговий ширококолійний трамвай T5B64, призначений для столиці України. Гості мали змогу оглянути чергові три тролейбуси Т19101 «Електрон», які незабаром передадуть Львову, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Наступного року, за словами урядовця, є перспектива збільшення обсягів фінансування на оновлення електротранспорту в містах завдяки спільним зусиллям державної і міської влади. Тим паче, що у нас є налагоджене виробництво, локалізоване всередині країни.