ІННОВАЦІЇ. Упродовж одного тижня Кабінет Міністрів затвердив два документи, які є принциповими для впровадження електронного урядування. Це Стратегія розвитку інформаційного суспільства в Україні і Концепція створення та функціонування інформаційної системи електронної взаємодії державних електронних ресурсів, повідомив під час урядового брифінгу  голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко.

За його словами, реалізація стратегії сприятиме впровадженню інформаційно-комунікаційних технологій в усі сфери суспільного життя. «Електронна демократія, електронна економіка, електронні освіта й медицина поступово стають звичайними для нас явищами», — підкреслив Володимир Семиноженко.

Голова Держінформнауки також зазначив, що стратегія має на меті розширення можливостей громадян брати участь у підготовці й експертизі політико-адміністративних рішень та контролювати ефективність діяльності влади. «У Стратегії відображені принципи, базові для інформаційного суспільства, — це партнерство влади, суспільства і бізнесу, а також відкритість, відповідальність та ефективність самої влади», — зазначив він.

За словами посадовця, інформаційна система електронної взаємодії державних електронних ресурсів, створення якої передбачено концепцією, стане технологічною платформою для основних складових електронного урядування. Зокрема на її основі функціонуватиме «єдине вікно» надання адміністративних послуг фізичним та юридичним особам. Найголовніше те, що система електронної взаємодії забезпечуватиме автоматизований обмін інформацією між існуючими базами даних та надасть можливість згодом додавати до єдиного інформаційного простору нові бази даних. Відчутним ефектом від впровадження такої системи стане не тільки економія часу чиновників і громадян, а й заощадження бюджетних коштів, які зараз спрямовують на функціонування державних інформаційних ресурсів.