Комп’ютерна програма моніторингу щоденного споживання електроенергії «Енергобаланс» — аналіз споживання енергоресурсів у реальному часі та інформація для економії енергоносіїв.

«Програма дає змогу автоматизувати подання та аналіз споживання енергоносіїв у всіх установах і на всіх об’єктах, які піддаються моніторингу. Це сприятиме чималому заощадженню коштів, які витрачають на оплату енергоносіїв у нашому місті», — розповідає директор департаменту економіки Сєверодонецької міської ради Наталія Колєснік.

За її словами, така програма успішно діє вже у 15 містах України, і Сєверодонецьк увійшов до їх числа. Цей досвід розглянули і схвалили на засіданні регіональної дорадчої ради з питань енергоефективності Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. Керівництво області зазначило, що затверджено Програму енергозбереження для населення краю на 2015—2018 роки, яка передбачає часткове відшкодування 15% населенню та ОСББ за кредитами на енергоощадні заходи, матеріали та обладнання. Тобто знання енергобалансу власної домівки допоможе знайти кошти для оновлення її зовнішнього вигляду.