ПРИЗЕМЛЕННЯ. Американський шатл «Атлантіс» у четвер, 21 липня, благополучно здійснив посадку на космодромі імені Джона Кеннеді у штаті Флорида, завершивши свій останній політ у космос, повідомляє  американське космічне агентство.

З приземленням «Атлантіса» завершилася 30-річна програма Space Shuttle. Причина припинення польотів — вироблення ресурсу кораблів і величезні фінансові затрати на підготовку й обслуговування космічних човників. Всі шатли, які США експлуатували для виходів у космос, вирушать у музей. Найімовірніше, протягом кількох років американські астронавти добиратимуться на міжнародну космічну станцію на російських «Союзах» — доти, доки американці не створять власний космічний транспортник нового покоління, на що може бути витрачено кілька років.

Отож, нового літального апарата США поки не має. Однак, як зазначив у інтерв’ю Німецькій хвилі німецький астронавт Ганс Шлегель, який свого часу літав на двох американських космічних човниках — «Коламбія» та «Атлантіс», вони могли б продовжувати літати, але є рішення, яке вже давно неможливо було відмінити, і з цим треба змиритись.