ІНІЦІАТИВА. У Києві — брак медичних кадрів. Лише сімейних лікарів не вистачає не мало не багато — 40%. Втім, у КМДА придумали, як можна розв’язати цю кадрову проблему .

Як пояснили у прес-службі КМДА, квартири медики зможуть отримати за двома напрямками. Це можуть бути службові помешкання — їх місто надаватиме безкоштовно, однак приватизувати їх буде неможливо. Інший напрямок — лікарі зможуть придбати житло за програмою «50 на 50». У цьому разі половину вартості житла заплатять держава і столиця, решту — власник під 3% річних упродовж 15 років.

Щороку обіцяють будувати в Києві 270 нових квартир для медиків. Передусім їх отримуватимуть лікарі первинної ланки медико-санітарного обслуговування. У КМДА розраховують, що розв’язання житлової проблеми дасть змогу залучити до роботи в столиці кваліфікованих лікарів з інших регіонів. Це так, але ж 270 квартир для столиці — як крапля в морі. Вочевидь, сформується ще одна черга на отримання житла — медична. А люди, які здають житло в оренду, матимуть нових квартирантів. Якщо, звичайно, медиків зацікавить така перспектива…