На те він і Миколай Чудотворець, щоб навіть напередодні свого приходу творити дива. Скажімо, в Харкові вони почалися 16 грудня. Та основні дійства тут також відбуватимуться в День святого покровителя дітей та мандрівників — Святого Миколая. З 19 грудня у місті розпочинається цикл новорічних свят. Він триватиме місяць, упродовж якого найбільшу увагу приділятимуть нужденним дітям і тим, які втратили своїх батьків у зоні АТО.

Основним святковим майданчиком для дітлахів і їхніх батьків стане Центральний парк культури і відпочинку м. Харкова.

На головній сцені пройде дитяче розважальне шоу «Дідостеллар-16», усі гості свята зможуть взяти участь у зимових забавах і отримати чудові призи.

У розважальному центрі парку відбудуться дитячі шоу-програми, зимові майстер-класи, діти зможуть написати записки з побажаннями для Миколая і покласти їх у шкарпетку, яку потім почеплять біля головної сцени. На повну працюватиме особлива програма «Фабрика солодощів Святого Миколая». Відбудуться і фольклорні майстер-класи, а яскраве наукове шоу представить «Лабораторію божевільних учених».

А тим, хто у святкові дні захоче поспілкуватися з братами нашими меншими, Харківський зоопарк із 19 грудня по 7 січня знизив ціни на вхідні білети.

Народні гуляння й дискотеки відбуватимуться на численних майданчиках міста. Харків’яни та гості Слобожанщини зможуть побувати на благодійному концерті, де на них чекатимуть виступи Руслани, гурту «ВВ» та акторів Студії «Квартал-95» з повними мішками гумору. Виступатимуть і дитячі колективи Харкова. Гроші за продані квитки організатори заходу передадуть на потреби дітям, батьки яких постраждали під час бойових дій у зоні АТО. Концерт до Дня Святого Миколая для дітей готує і Харківський літературний музей, у якому розваги поєднаються з просвітницько-культурною місією.

У Соборі Успіння Пресвятої Діви Марії  у межах Фестивалю музики і добра-2015 відбудеться концерт Cobalt Guitar Duo. Тут збиратимуть подарунки для дітей з Люботинської школи-інтернату «Дивосвіт». 

Володимир ЯРИН
для «Урядового кур’єра»