Новий навчальний рік розпочався не лише у школах та цивільних вишах. Військові вищі навчальні заклади також відкрили двері перед випускниками шкіл та офіцерами-контрактниками. У цьому пересвідчився міністр оборони Степан Полторак, побувавши на урочистостях у Національному університеті оборони України імені І. Черняховського.  

Як позитивну тенденцію він відзначив істотне — майже втричі — зростання кількості охочих здобути професію захисника Батьківщини. Зокрема до цього вишу вступили 700 осіб, 80% яких уже мають бойовий досвід. Загалом цієї осені першокурсниками у всій системі вищої військової освіти стали 4125 людей. 

«Я був змушений збільшити кількість державних місць, щоб усі, хто достойний вступити, мав величезне бажання, особливо ті, хто мав бойовий досвід, вступили до вищого навчального закладу», — цитує слова Степана Полторака прес-служба Міноборони.

Здобуті знання неодмінно наблизять нашу звитягу, переконаний урядовець. Звичайно, можна воювати за рахунок чисельності або мужності, але великі перемоги здобувають лише тоді, коли до чисельності, мужності, самовідданості додаються знання і вміння, наголосив очільник військового відомства. Сподівається він і на майбутнє збільшення фінансування такої освіти, особливо її практичної складової. Хоч і цьогоріч на розвиток нав?чально-матеріальної бази держава спрямувала чималу суму — майже 250 мільйонів гривень.

Того самого дня Національний університет оборони отримав нового очільника. Ним призначено першого заступника начальника Генерального штабу Збройних сил генерал-полковника Геннадія Воробйова. Таке кадрове рішення, за словами Степана Полторака, свідчить про те, наскільки важливі для ЗСУ навчання й поліпшення системи підготовки, форми та методів у військовій освіті.

«Те, що ми вчили вчора, сьогодні вже не підходить. Маємо щодня змінювати нашу тактику. Щодня маємо змінювати систему підготовки не загалом, а коригувати її залежно від загроз, ситуації й досвіду ведення бойових дій», — наголосив міністр, зваживши на те, що ворог також постійно змінює тактику, через що українська армія має бути готовою до змін і загроз, які постають перед Україною.