НАГОРОДА. Кінострічка Олександра Міндадзе «В суботу», присвячена катастрофі на Чорнобильській АЕС, отримала Гран-прі міжнародного кінофестивалю в Брюсселі. 

Історія, що відбулася на фоні палаючого реактора Чорнобильської АЕС 26 квітня 1986 року, стала переможницею за рішенням міжнародного журі на чолі з авторитетним французьким актором, режисером і сценаристом Жаком Вебе.

Знята унікальною міжнародною командою, ця історія про один день, який так багато змінив не лише в історії нашої країни, поєднує сучасний погляд на подію з документами 25-річної давності, повідомляє прес-служба «SOTA Cinema Group» — співпродюсера картини, створеної за участю України, Росії та Німеччини.

«І той факт, що вона справляє вражаючий художній ефект не лише на тих, хто пережив подібну ситуацію, означає, що фільм вийшов вдалим», — зазначає продюсер фільму Олег Кохан.

Крім фільму Олександра Міндадзе, світова прем’єра якого відбулася в основному конкурсі Берлінського МКФ, за головний приз в брюссельському конкурсі боролися 10 ігрових картин, у виробництві яких взяли участь 15 країн, повідомляє Укрінформ.