Виконком вітчизняної Федерації футболу учора продовжив контракт з головним тренером збірної України Михайлом Фоменком. Рішення ухвалили одноголосно після двогодинної наради. Контракт з фахівцем діятиме до закінчення чемпіонату Європи, який пройде у Франції з 10 червня по 10 липня наступного року.

Також на своїх місцях залишиться весь тренерський штаб:  Володимир Онищенко, Олександр Заваров, Юрій Сивуха та Віталій Шпанюк. Михайло Фоменко став головним тренером «синьо-жовтих» у грудні 2012-го, після чого вивів команду у фінальну частину чемпіонату Європи-2016, де українці зіграють з Німеччиною, Польщею і Північною Ірландією. Збірна України під керівництвом цього наставника вперше подолала плей-оф кваліфікації, обігравши у стикових поєдинках Словенію (2:0 і 1:1).

Михайло Іванович уже означив ключові дати підготовки до Євро-2016: 19 травня команду почнуть навантажувати, щоб підготувати якнайліпше. Фото з сайту xsport.ua

Також виконком ФФУ більшістю голосів підтримав кандидатуру Олександра Головка на посаду головного тренера молодіжної збірної України. А Сергія Ковальця,  під керівництвом якого команда не зуміла кваліфікуватися на чемпіонат Європи-2015,  відправлено у відставку.

Варто зазначити, що сімох гравців молодіжної збірної вже  викликав  у національну збірну Михайло Фоменко, — це хороший результат.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»