ДОПОМОГА. Уряди Франції та Німеччини домовилися збільшити фонд допомоги єврозони до 2 трлн євро (2,76 трлн доларів США). Рішення вже викликало зростання курсу американських акцій та євро, навіть незважаючи на сумніви у реальності подібної угоди, передає УКРІНФОРМ з посиланням на  британську газету Guardian.

Так, цитуючи високопоставлених дипломатів з Євросоюзу, що єврозона у п’ять разів розширить фонд допомоги, що зараз сягає 440 мільярдів. «Франція і Німеччина домовилися збільшити фонд допомоги єврозони до 2 трлн євро, що буде частиною комплексного плану для вирішення боргової кризи», ─ повідомляє Guardian. Передбачається, що план буде розглянуто на найближчому саміті ЄС, який пройде 23 жовтня.

Ймовірність того, що цей план справді буде схвалений на саміті у неділю, зріс у зв’язку з попередженням агентства Moody’s про можливий негативний перегляд вищого кредитного рейтингу Франції.

На новину про можливе розширення фонду допомоги ЄС позитивно відреагували американські інвестори, які раніше сприймали подібні повідомлення з недовірою. «Ця новина стане тим, чого чекав ринок, і два трильйони здаються правильною кількістю. Ми бачили безліч повідомлень з Європи про майбутні заходи, а наступного ранку були розчаровані», ─ сказав Брайян Долан з Forex.com

При цьому, як повідомляє Reuters, в офіційних джерелах єврозони інформацію про угоду поки що не підтверджують.