ДАТА. 65 років тому у США  з'явилася фотокамера «Полароїд», передає УНН.

Засновник компанії Polaroid, доктор Едвін Ленд, народився в 1909 році в Бриджпорт (штат Коннектикут). Його дідусь і бабуся Соломонович емігрували до США з України в 1880-х роках. З раннього дитинства Едвін Ленд експериментував зі світлом, калейдоскопами і стереоскопами, що дозволило йому вже в 1929 році, будучи студентом Гарвардського університету, розробити та сконструювати перший у світі поляризуючий матеріал для комерційних потреб. Він став першим, хто використовував принципи поляризації у багатьох споживчих товарах: настільних лампах, 3D-окулярах, ЖК-екранах для калькуляторів і комп'ютерів, і, нарешті, сонцезахисних окулярах. За кількістю отриманих патентів на винаходи – 535 – доктор Едвін Ленд поступався тільки Томасу Едісону. За внесок у розвиток вітчизняної науки у 1963 році Едвін Ленд був удостоєний вищої цивільної нагороди США – Президентської Медалі Свободи.

Компанія Polaroid була утворена в 1937 році, і перша пара окулярів була продана вже в кінці 1930-х років. Попит зростав, і незабаром продукція Polaroid перетнула кордони Європи та Азії. У 1948 році фірма Polaroid розробила фотоапарати, які відразу після зйомки видають готовий знімок. Для цього фірма випускала спеціальні апарати і спеціальні касети до них. Касета містить фотографічний матеріал або комбінацію з фотографічних матеріалів і реактивів, що дають в результаті позитивний знімок на паперовій підкладці. Саме цей винахід зробило компанію відомою, але найбільш важливими таки є винаходи рентгенівської плівки, приладу нічного бачення і т. д. саме під час цього продуктивного періоду компанія заслужила звання «фабрики винаходів». Пік популярності фотоапаратів фірми припав на 1980-1990-і роки.

До 2000 року продукція компанії перестала витримувати конкуренцію з цифровою фотографією.

У жовтні 2001 року Polaroid розпочала свою першу процедуру банкрутства. Протягом року після цього велика частина бізнесу Polaroid була продана компанії Imaging Corporation, що належала Bank One.

У 2003 році компанія вийшла на ринок побутової електроніки і почала випускати портативні DVD-програвачі та LCD-телевізори.