ПРЕЗИДЕНТСЬКІ ВИБОРИ. Голоси виборців Марін Ле Пен, яка не пройшла до другого туру, можуть стати вирішальними для Франсуа Олланда чи Ніколя Саркозі. Прихильників Національного фронту тішить думка, що сьогодні у Франції їх підтримує майже п‘ята частина населення:

«Раніше за нас голосували, щоб висловити протест, як це було з Жан-Марі Ле Пеном, просто щоб показати незгоду з владою. А тепер нас дійсно підтримують, наші ідеї подобаються».

«Цей перший тур ще не є закінченням нашої справи, це лише початок масивної мобілізації патріотів як з правих партій, так і прихильників лівих»,– каже Марін Ле Пен, яка ще не вирішила, кому з двох учасників другого туру віддадуть голоси її однопартійці.

На відміну від неї Жан-Люк Меланшон, який отримав 11%, вже висловив свої вподобання. Він не закликає прямо голосувати за Франсуа Олланда, проте хоче уникнути перемоги Саркозі:

«Відтепер ключі до перемоги у другому турі – в наших руках. Я закликаю вас зібратися 6 травня, зібратися разом для того, щоб подолати Саркозі», – каже Меланшон.

Голоси своїх виборців на підтримку лідера соціалістів вже віддала кандидат зелених Ева Жолі, проте вона не здобула й 3%.

Опитування пророкують Франсуа Олланду перемогу у другому турі. Перші сторінки французької преси вже оголосили кінець політичної кар’єри Ніколя Саркозі. 

Copyright © 2012 euronews