Новий чотириколісний електричний «автомобіль-павук» – останнє досягнення французької компанії «Swincar». У продажу він зявиться наприкінці жовтня. Представники компанії стверджують, що автомобіль здатний пересуватись похилою площиною під кутом до 70%.

«Цей автомобіль – цілком електричний, в той час, як більшість схожих автомобілів оснащена двигунами внутрішнього згоряння. Таким чином, «Swincar» – безшумний, екологічний засіб пересування, наділений здатністю пересуватися в екстремальних умовах. Одним словом, він спроможний робити те, на що не здатна переважна більшість автомобілів зі звичайною кінематикою», – розповідає фахівець Тьєррі Джеймс.

Кожне колесо має свій власний електродвигун і важіль управління, що дає можливість водієві керувати ними, залишаючись весь час у вертикальному положенні.

Завдовжки і завширшки 1,3 метра, цей автомобіль, виготовлений з алюмінію, може розвивати швидкість 30-40 кілометрів на годину. Його легко зібрати, пристосовуючи до розмірів водія у кожному конкретному випадку.

«Ця модель особливим чином зацікавить людей з обмеженими фізичними можливостями. Особливості конструкції полегшують всідання і висідання з автомобіля, що надзвичайно важливо для людей з обмеженими можливостями. Зокрема, він дає змогу заїхати досередини на інвалідному візку», – каже далі Тьєррі Джеймс.

Розробники кажуть: автомобіль можна застосовувати у багатьох сферах, як от: цивільна оборона, сільське господарство тощо.

EURONEWS