Фрегат Військово-морських сил Збройних сил України «Гетьман Сагайдачний» з вертольотом Ка-27 пч на борту з 17 до 24 липня братиме участь у багатонаціональних навчаннях «Морський щит-2015», які пройдуть у західній частині Чорного моря, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на прес-службу Міноборони.

Метою тренувань залучених до навчань активів українських ВМС є відпрацювання взаємодії при виконанні поставлених завдань у складі багатонаціональних тактичних з’єднань кораблів відповідно до стандартів НАТО, підвищення рівня сумісності підрозділів та їхніх оперативних можливостей.

У порту міста Констанца (Румунія) офіцери корабля візьмуть участь у брифінгах, узгодять дії сил у морі, разом з іноземними колегами здійснять протокольні візити. Крім того, під час стоянки корабля в порту планується проведення дня «відкритих дверей», у ході якого відбудеться відвідування «Гетьмана Сагайдачного» цивільним населенням.

Після виходу з порту Констанци фрегат українських ВМС у складі багатонаціонального тактичного з’єднання кораблів відпрацює завдання з проводки кораблів за тралами, з передачі вантажів, буксирування, оборони кораблів від повітряного та надводного противника, а також завдання морської операції з перехоплення. Крім того, «Гетьман Сагайдачний» і вертоліт Ка-27пч будуть задіяні до тренувань з пошуку та стеження за підводним човном одиночним кораблем та у складі групи кораблів.

ДОВІДКА «УК»

Фрегат «Гетьман Сагайдачний» збудовано у 1993 році на феодосійському заводі «Залив». Корабель брав участь у численних операціях, багатонаціональних військово-морських навчаннях, далеких походах. Зокрема, в активі корабля виконання завдань антитерористичних і антипіратських операцій «Активні зусилля», «Океанський щит», «Аталанта», міжнародних навчань серій «Кооператив партнер», «Сі Бриз», відвідання з візитами портів Болгарії, Великої Британії, Італії, Держави Ізраїль, Об’єднаних Арабських Еміратів, Сполучених Штатів Америки, Туреччини, Португалії, Франції та інших країн. Командир корабля – капітан 2 рангу Денис Іванін.