Нещодавній День фізичної культури і спорту та тиждень  масового футболу УЄФА подарували маріупольцям  унікальний футбольний матч. Команда прикордонників-учасників АТО «Кордон» зустрічалася зі збірною Федерації футболу України. Честь національної асоціації відстоювали відомі майстри шкіряного м’яча — Сергій Коновалов, Едуард Цихмейструк, Сергій Ковалець, Василь Рац, Олег Саленко, Іван Яремчук, відомий меценат Олег Собуцький, коментатор та мандрівник Валентин Щербачов, а капітаном збірної був  очільник федерації  Андрій Павелко, повідомляє офіційний сайт ФФУ.

Початку зустрічі передувала урочиста церемонія, в ході якої учасники матчу отримали пам’ятні подарунки та призи. Не залишилися без уваги і юні маріупольці. Так, вихованці школи-інтернату «Республіка Пілігрим» з нагоди спортивного свята отримали футбольні м’ячі. А школярам і численним вболівальникам, які прийшли цього дня подивитися гру на стадіон «Західний», дісталися м’ячі, шарфи та сувеніри з українською символікою.

«Дуже приємно, що на сьогоднішню гру прийшло багато юних вболівальників, в чиїх очах — щира радість і гордість за нашу державу. Федерація футболу завжди підтримує організацію таких футбольних свят. Дякую всім, хто долучився до проведення товариського матчу саме у Маріуполі. Цією грою ми хочемо подякувати прикордонникам, які стоять на сторожі наших кордонів і кожного дня ризикують своїм життям, щоб усі ми спали спокійно», — зазначив Андрій Павелко, звертаючись до учасників змагань.

Щодо самого матчу, то зіркові гості з Києва відразу захопили ініціативу і першими відкрили рахунок вже на 5-й хвилині поєдинку. Філігранну передачу екс-гравця маріупольського «Іллічівця» Едуарда Цихмейструка замкнув кращий бомбардир ЧС-1994 Олег Саленко. Гравці команди ФФУ не використали ще кілька вдалих  моментів — на останньому рубежі чудово діяв голкіпер команди «Кордон» Микола Нінічук. Прикордонники змогли не тільки відігратися — м’яч на рахунку Косяка, а ще до перерви вийти вперед завдяки удару Батуєва. Той таки Батуєв у другому таймі реалізував швидку контратаку, зробивши рахунок 3:1 на користь військовослужбовців.

По перерві команда ФФУ  кинулася атакувати. Спочатку Едуард Цихмейструк, продемонструвавши чудову техніку, поклав м’яч у дальній кут воріт, а наприкінці зустрічі Олексій Куніцин після вивіреної передачі Сергія Ковальця з флангу втретє засмутив здавалося б непробивного Нінічука. Тож основний час гри завершився внічию — 3:3. А в серії післяматчевих пенальті Нінічук впорався з ударом легендарного Івана Яремчука і забезпечив прикордонникам перемогу з рахунком 5:3.