ПІНА В КУХЛІ. Якби далекого 1810 року спадкоємець Баварського престолу Людвіг Перший навіть і не хотів одружуватися з юною Терезою Саксонською, його слід було б умовити. Адже з нагоди цієї події баварці, а згодом і весь світ отримали найпопулярніший пивний фестиваль — «Октоберфест».  Традиційно він стартує третіх вихідних вересня на Терезиному лузі, який колись був за містом, а тепер майже в серці Мюнхена.  На «втамування спраги» протягом шістнадцяти днів  зазвичай іде 6-7 мільйонів літрів напою, звареного шістьма кращими  пивоварнями  Верхньої Баварії.

Ще пива! Фото з сайту bigpicture.ru

Загалом сумирні німці, які понад усе  люблять порядок,  у ці дні втрачають почуття реальності.  Щоправда, очевидці стверджують:  найбільш екстравагантно поводяться не баварці, а гості з сусідніх земель, а на деякі нюанси такої поведінки поліція  поблажливо закриває очі. До речі, навіть хмеліючи від  кількості випитого, найпрагматичніші європейці не втрачають голови.

Аналітики німецького інформаційного видавництва «Шпігель»  підрахували, що від  цьогорічного дійства баварська столиця стане багатшою майже на мільярд євро!