ДОБРА НОВИНА. Понад 500 жителів Казанківського району, що на Миколаївщині, отримали нагоду підключитися до природного газу. Одразу в два села — Великоолександрівку та Дмитро-Білівку напередодні світлого свята Пасхи надійшов газ. Жителі чекали на це майже 30 років. Нарешті благо цивілізації, без якого міські жителі навіть не уявляють свого життя, дійшло і до селян. Роботи з газифікації населених пунктів провели оперативно та якісно: прокладено підвідні газопроводи до сіл, встановлено газорозподільні станції, здійснено розводку газопроводу по селах. До Великоолександрівки прокладено 7,5 км поліетиленового трубопроводу, до Дмитро-Білівки — понад 4 км.

В урочистостях з нагоди запалення символічного газового факела взяли участь голова правління НАК «Нафтогаз України» Євген Бакулін, перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Геннадій Ніколенко, голова облради Ігор Дятлов, керівники району. Як зазначила сільський голова Великоолександрівки Олена Лейбович, «ця подія увійде в історію села. Адже саме із підключенням газу мешканці отримали надію на якісно новий розвиток територіальної громади. Нині у селі живуть переважно пенсіонери і люди без постійної роботи. Після газифікації сподіваємося на повернення молоді, прихід серйозних інвесторів».

Як зазначив Євген Бакулін, проект із газифікації Миколаївщини передбачає розв’язання передусім соціальних проблем і є реальним прикладом реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Для їх виконання нині спільно працюють керівники країни, місцева влада і територіальні громади.

Кульмінацією свята стало безпосереднє підключення до газу перших жителів сіл. Так, газова плита, яку подарували гості, спалахнула блакитним вогником на кухні ветерана праці, жительки Великоолександрівки Любові Кірпічової. А у Дмитро-Білівці нову газову плиту перевірив в експлуатації ветеран праці Іван Богдан, якому нещодавно виповнився 81 рік. До речі, газ до осель ветеранів, за пропозицією облдержадміністрації, провели безплатно.

Усього з введенням у дію підвідних газопроводів змогу газифікувати оселі отримав 291 житель Великоолександрівки та 220 мешканців Дмитро-Білівки. Тож Великодні свята селяни зустріли і з паскою, і з газом.