Якось, перебуваючи у відрядженні в одному з обласних центрів України, здивувалася незначній сумі, яку запросив попутний водій, підвізши мене до місця призначення. Чоловік досить просто пояснив економічну обґрунтованість свого тарифу. Мовляв, якраз вистачить на заправку його автівки газом. Якби довелося використовувати бензин чи дизельне пальне, яке майже вдвоє дорожче, нізащо не вклався б у таку суму.

А так добре почувається не лише він, але й його машина: двигун працює набагато тихіше і м’якше. Адже газ згорає при дуже високій температурі й не тільки не створює нагару на деталях двигуна, а й знищує той, що вже утворився. Тож мастило залишається прозорим довше і дає змогу збільшити міжсервісний інтервал автомобіля. Економія відчутна.

Ще більш дохідливу і переконливу інформацію можна почерпнути на сайті dazhd.com/, де компанія «Даждь-газ» пропонує свої послуги. Не повірити в те, що ГБО – найдоступніша і найекономніша альтернатива бензину, неможливо. Ось розрахунок, який переконає будь-кого: ціна 1 літра бензину перевищує 20 гривень, газу – 8 гривень. Середня витрата пального на 1 кілометр 0.8 і 1.2 літра відповідно. А це означає, що вартість пробігу 1 кілометра на бензині становить 22*0.8=17.6 гривні, а на газі – 8*12= 9.6 гривні. Тобто на кожному кілометрі 8 гривень чистої економії. Враховуючи техобслуговування вже через рік всі витрати перекриваються за рахунок економії на вартості пального.

Така ось арифметика, не кажучи вже про екологічну складову цієї справи. Бо хто не знає, що автомобільні вихлопні гази вбивають не лише людей, а й довкілля. Недарма ж провідні країни Європи через два десятиліття планують повністю вивести з використання своїми громадянами автомобілів на бензині, замінивши їх більш екологічними та безпечнішими видами транспорту.

В арсеналі компанії «Даждь-газ», яка хоч і недавно працює на українському ринку ГБО, але вже встигла зайняти на ньому свою нішу, є газобалонне обладнання різних поколінь від таких відомих компаній як Atiker, Аlex, Gomet, KME. Усього таких поколінь газобалонного обладнання

налічується шість, однак перші три вже вважаються застарілими і їх не радять встановлювати. Що ж до всіх інших, то вони ефективні, а отже – окупні.

Чому варто купити ГБО саме у цієї компанії? Передусім тому, що тут гарантують якість обладнання і всіх сервісних робіт, а після їх завершення видають повний пакет документів для реєстрації в ДАІ. Усі фахівці сервісних центрів висококваліфіковані, з досвідом роботи з газобалонним обладнанням не менше трьох років.

До того ж прямі поставки від виробника означають, що обладнання сертифіковане і на нього поширюється заводська гарантія. Не менш важливим є й той факт, що ціни тут досить низькі, адже поставки йдуть без посередників. Досить часто діють різноманітні акції та знижки, передбачені особливі умови для постійних клієнтів.

Не буде проблем і з доставкою в будь-яке місто України. Замовлення приймають і оформляють дуже швидко без зайвих паперів: достатньо залишити тільки номер телефону, на який впродовж години передзвонить менеджер, щоб уточнити замовлення, терміни і спосіб доставки та зручний варіант оплати за якусь деталь ГБО чи його повний комплект від провідних світових виробників.

Фірма гарантує, що від замовлення до переобладнання автомобіля пройде зовсім мало часу. Спеціалісти з досвідом підберуть комплект обладнання, який ідеально підійде для конкретної марки авто, і впродовж 6-8 годин в одному з сервісних центрів переобладнають його. Весь процес установки ГБО, включно з вибором обладнання, його транспортуванням, установкою і тестуванням, забере щонайбільше 1-2 дні.

Олена МОРОЗ
для "Урядового кур'єра"