Протягом 2015 року ПАТ «Сумигаз» планує спрямувати понад 35 мільйонів гривень на реконструкцію, модернізацію, капітальний ремонт та заміну об’єктів газопостачання Сумщини. Головна мета — максимально убезпечити всіх споживачів природного палива від можливих НП. Про це повідомив перший заступник голови правління — головний інженер товариства Олександр Деменко. За його словами, відповідні кошти закладені у проекті інвестиційної програми товариства на наступний рік.

І хоч Сумигаз нині переживає далеко не кращі фінансові часи, зокрема на третій квартал обсяги транспортування блакитного палива знизились на 11%, питання безпечної експлуатації ГТС залишається пріоритетним.

Так, програмою передбачено реконструкцію, заміну та капітальний ремонт газових мереж, відновлення та модернізацію понад 350 споруд на розподільчих газопроводах, капітальний ремонт станцій катодного захисту, відновлення електроживлення, встановлення блискавкозахисту тощо. Також придбають 159 одиниць високочутливих приладів для обстеження та діагностики стану газових мереж і відповідних споруд. Нині бригади мають сучасні прилади для виявлення витоків природного газу і вимірювання його концентрації до 0,001%, що відповідає європейським стандартам.