НА МЕЖІ ДЕФОЛТУ. Греція виконає всі взяті на себе зобов’язання для отримання фіндопомоги та виходу з боргової кризи. На цьому наголосив прем’єр-міністр Греції Георгіос Папандреу, виступаючи у Берліні на конференції Федерального об'єднання німецької промисловості (BDI), передає УКРІНФОРМ.

«Ми виконаємо всі вимоги міжнародних кредиторів. Так, ми зможемо!», ─ запевнив Георгіос Папандреу. За його словами, Греція ─ не бідна країна, а опинилася у кризі через погане колишнє керівництво.

Зі свого боку канцлер Німеччини Ангела Мерхель, виступаючи на економічному форумі, запевнила, що Берлін готовий надати Афінам всіляку підтримку для здійснення реформ. «Ми надамо будь-яку необхідну допомогу для того, аби до Греції повернулася довіра», ─ сказала  вона.

Нагадаємо, що Греція нині очікує на рішення «трійки» кредиторів ─ Єврокомісії, Європейського центрального банку та Міжнародного валютного фонду щодо того, чи виділяти Афінам черговий транш кредиту в жовтні. Без позик Греція не зможе рефінансувати 350-мільярдний борг і повинна буде оголосити дефолт. Для цього їй потрібно знизити дефіцит держбюджету в цьому році до 7,6% ВВП.

Німецький парламент готовий у четвер голосувати за розширення програми порятунку Греції, яка має отримати від ЄС додатковий 109-мільярдний пакет кредитів та гарантій до вже виділених 110 мільярдів.