Дністер має ще великий потенціал для галузі. Фото з Урядового порталу

Робочу поїздку до Чернівецької області Прем’єр-міністр Володимир Гройсман розпочав із відвідин Дністровської ГАЕС. У місті Новодністровську він узяв участь у запуску агрегатів головного щита управління автоматичного послідовного пуску трьох гідроагрегатів та включення їх в Об’єднану енергосистему України. Послідовний пуск з головного щита управління гідроагрегатів із набором навантаження 972 мегавати здійснено вперше за історію роботи станції.

Голова уряду оглянув верхню водойму ГАЕС, машинний зал станції, ознайомився зі станом будівництва шахти гідроагрегата №4 та роботою комплексного розподільчого електрогазового пристрою.

Колективу станції він завважив: «Розвиток гідроенергетики потрібно не зупиняти, а пришвидшувати». Ішлося й про те, що галузь гідроенергетики має отримати чіткий план підтримки на найближчі десять років, що забезпечить стратегічне планування її розвитку. І Прем’єр дав таке доручення відповідним структурам.

Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, Володимир Гройсман подякував присутнім за працю та порядок на станції, —це має стати прикладом для інших підприємств. «Енергонезалежність нашої держави у ваших руках. В добру путь!» — резюмував він.

У межах робочої поїздки глава уряду провів наради для обговорення питань енергетичного потенціалу Об’єднаної енергосистеми України, а також проблемних питань об’єднання територіальних громад на прикладі Сокирянського району Чернівецької області.

Катерина ЦАРЬОВА
для «Урядового кур’єра»