У Донецькій області розпочав роботу оновлений контрольний пункт в’їзду-виїзду «Гнутове» — вже четвертий на території прифронтового краю. Якщо роботи з облаштування перших КПВВ тривали до півтора місяця, то «Гнутове» підготували значно швидше, а однією з причин таких темпів стало ще й бажання поліпшити жителям регіону умови перетину лінії розмежування напередодні та під час Новорічних і Різдвяних свят.

«Я вдячний місту Маріуполю і прикордонникам, які допомогли буквально за тиждень повністю завершити об’єкт, — підкреслив під час інспектування цього КПВВ голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. — Новий пункт пропуску дасть змогу вивести із сірої зони жителів сіл Павлопіль і Пищевик, люди нарешті зможуть відчувати себе по-справжньому в Україні й не мати додаткових перепон».

КПВВ «Гнутове» працює в межах дорожньо-транспортного коридору Маріуполь — Новоазовськ, але за рішенням керівництва штабу АТО переміщений у район села Пищевик. «Пункт пропуску розташований за кілометр від лінії розмежування, — розповідає начальник Східного регіонального управління Державної прикордонної служби Сергій Бідило. — Тут розгорнуто шість смуг руху по три в кожному напрямку, обладнано 12 робочих місць. Відтепер пропускна спроможність збільшилася вдвічі — до 5 тисяч осіб і до 2 тисяч транспортних засобів на добу».

З огляду на близькість до території, тимчасово окупованої проросійськими незаконними збройними формуваннями, існують певні ризики, пов’язані із провокаціями та обстрілами, до яких вдаються «захисники русского міра». Тому з урахуванням реальної ситуації прикордонники за сприяння керівників Донеччини і Маріуполя додатково облаштували тут не тільки пункти обігріву, а й укриття для персоналу та осіб, які перетинають лінію розмежування.