Глава Адміністрації Президента Андрій Клюєв зустрівся зі Спеціальною делегацією Європейського парламенту на чолі з головою Комітету Європарламенту у закордонних справах Елмаром Броком. Сторони обговорили шляхи врегулювання внутрішньополітичної ситуації в Україні на основі взаємоприйнятного компромісу шляхом широкого діалогу влади з опозицією та громадянським суспільством, спільних зусиль для стабілізації ситуації та утримання від застосування насильницьких методів.

За словами Андрія Клюєва, для цього слід узгодити позиції влади і представників опозиції, а також врахувати думку представників громадських організацій. «Головне — заспокоїти суспільство, зупинити протистояння. В жодному разі не можна допускати кровопролиття. Це чудово розуміють представники влади й опозиційних сил, — передає його слова прес-служба Президента. — Після стабілізації ситуації Україна має продовжити євроінтеграцію».

Гості підтвердили високу увагу з боку ЄС до подій в Україні і висловили готовність сприяти мирному врегулюванню ситуації.