ШАНА

На зустрічі з ветеранами Президент робив наголос на збільшенні соціальної допомоги

Соціальна допомога ветеранам, учасникам Великої Вітчизняної війни зростатиме із поліпшенням стану економіки в державі. Про це Віктор Янукович повідомив під час відвідання Українського державного медико-соціального центру для ветеранів у селі Циблі Переяслав-Хмельницького району на Київщині.

Президент наголосив, що рік у рік сучасне покоління дедалі більше цінує внесок наших ветеранів у мирне життя України. «Я вважаю, ми будемо у вічному боргу перед цими людьми. Все, що ми можемо робити в житті для них - ми повинні робити», - зазначив Віктор Янукович.

Президент також зауважив, що допомагати ветеранам потрібно як на рівні держави, так і на рівні регіонів, міст, кожної родини. У цьому контексті глава держави нагадав про минулорічне рішення щодо підвищення розміру разової грошової виплати ветеранам: «Ми це зробили в минулому році, і цей рік, і наступні ми будемо їм платити».

Так, цьогоріч до 9 Травня було виділено грошові допомоги в сумі близько 550 мільйонів гривень. Як доповіли главі держави, ці кошти до 5 травня будуть перераховані в усі регіони України, повідомляє прес-служба Президента.

«Безумовно, ми щороку розглядатимемо питання соціальної допомоги», - сказав Віктор Янукович, підкресливши, що це зокрема стосується здешевлення медикаментів. "з триматимемо це питання на контролі", - наголосив Президент.

А на прес-конференції Віктор Янукович повідомив, що збільшення надходжень до Пенсійного фонду свідчить про поліпшення економічної ситуації в Україні. У квітні фонд отримав 11,5 млрд грн надходжень, що на 18% більше, ніж минулого року, передає УНІАН.

"Ще торік було настільки важко, що треба було приймати неординарні кроки, і один з них - у квітні минулого року ми підписали з Російською Федерацією угоду по Чорноморському флоту, що дало змогу знизити ціну на газ", - сказав Президент.

Завдяки злагодженим діям органів влади вдалось скоротити дефіцит держбюджету. На початок року дефіцит бюджету становив 15%, а наприкінці року його вдалося скоротити до 5%.

Також Президент зазначив, що вдалося збільшити промислове виробництво на 20%, припинити падіння ВВП, навпаки, збільшивши його до 4,2%.

Глава держави сказав, що підпише зміни до закону про святкування Дня Перемоги, що передбачають вивішування прапорів Перемоги на 9 Травня на адміністративних будівлях країни: "Я переконаний: той прапор, який майорів над Рейхстагом у травні сорок п'ятого року, - це символ, з яким йшли всі учасники Великої Вітчизняної до Перемоги в цій страшній війні".

І саме тому, вважає він, цей прапор має використовуватися під час святкування 9 Травня разом із державними прапорами.