ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ. Одеса святкувала своє  217-річчя без зайвої помпи, але достойно. Порівняно невелику кількість акцій чимало городян готові були сприймати як позитивний момент. Хоч, приміром, одеситка Оксана казала, що їй цьогоріч бракує виставки квітів, що вже кілька років була традиційною для одеського свята.

«Квітів шкода», — пояснили в одеській мерії, хоч коли б сказали, що шкода грошей, то їх теж можна було б зрозуміти. Тим часом спека, що відступила якраз у переддень свята, робила приємною й звичайну прогулянку привітним Приморським бульваром чи строкатою від святкового ярмарку Дерибасівською. Тим більше, що надибати якісь цікавинки цими днями можна було  практично в усіх куточках міста.

Вже кілька років одесити намагаються вивести святкування цього дня  за межі одного лише історичного центру, тож різноманітні масові гуляння відбувалися 2 вересня в усіх його  районах. У центрі ж, вже на другий день свята, можна було стати свідками оригінального змагання «Забіг грудничків» — на дистанції  6 метрів змагалися одесити віком до 1 року. Всі учасники змагань були відзначені м’якими іграшками й грамотами — либонь, першими у житті.

Дітлахи дещо старшого віку розважали публіку біля колонади, що на Приморському бульварі. Особливо гарно виглядав танок маленьких морячків на тлі одеської гавані. Віка Магрюк вже не перший рік виступає на міських святах у складі дитячого ансамблю хореографічних мініатюр «Райдуга». За її спостереженнями, День міста в усі часи був веселим, святковим, і завжди мав свій особливий шарм. «Гуморина — прикольніше, а день народження рідного міста — веселіший», — каже дівчинка.

Загалом камерний характер святкування 217-го дня народження Одеси мав і кілька доволі масштабних кульмінаційних акцій. Насамперед, це, безумовно, гала-концерт на Потьомкінських сходах за участі таких зірок як Ірина Білик, Григорій Лепс, Максим Леонідов, а також гуртів «Сябри» та «Несчастный случай».  І навряд чи поступався йому за масовістю та енергетикою фінальний концерт рок-фестивалю «Пікейні жилети», що проходив на Куликовому полі вже третього дня святкування. Тут грали такі улюбленці публіки як гурти «Чіж і К» та «Чайф». Тож тим, хто полюбляє якнай гучніше,  теж було де відірватися.