СУБОТНИКИ. Впорядковувати міста і села виходять цілими громадами. 

Нова алея молоденьких берізок відтепер прикрашатиме центральний в’їзд до мікрорайону обласного центру – Дахнівки, де ще торік стояв ряд старих сухостійних дерев. У іншому місці – на розі вулиць Другого Українського фронту та Рокосовського – учасники суботника посадили справжній  березовий гай. 200 дерев, висаджених за один день, – так відкрили «сезон» весняних суботників жителі тільки одного житлового масиву в Черкасах.

– Дізнавшись про нашу ініціативу, саджанці безплатно надало лісове господарство, – розповів голова комітету самоорганізації населення мікрорайону «Дахнівський», депутат міської ради Микола Мирза. –  Весняний суботник у Дахнівці перетворився на масштабну акцію, охопивши увесь мікрорайон, у різних кінцях якого люди із завзяттям виривали бур’яни, прибирали сміття, білили дерева. Ініціатором акції стала сама громада – тож і працювали усі гуртом, як давно заведено. А потому за традицією скуштували справжньої козацької каші. Мене вразило те,  що на акцію  прийшло багато дітей, які саджали дерева дуже завзято, навіть із гордістю – казали, їм  подобається, що ці дерева стоятимуть тут  роками, їх побачить багато людей і навіть – їхні діти.

Найближчим часом тут планують висадити ще й сосни біля футбольного поля.

Як розповіла перший заступник директора обласного центру зайнятості Марина Сорокіна, завдяки активній підтримці заклику про впорядкування міст і сіл, до громадських робіт вдається залучити багато безробітних. Центри зайнятості області разом із з органами місцевого самоврядування взялися впорядкувати занедбані будівлі, а також навести порядок на територіях міст і сіл. Для цього уклади кількасот договорів на проведення громадських робіт з прибирання населених пунктів, благоустрою територій.

За необхідності центри зайнятості надають необхідний інвентар – мотокоси, бензопили, візки, лопати, граблі, мітли тощо.

На знімку: Gurt – с.Тарасівка – з ентузіазмом працювала місцева громада на впорядкуванні та благоустрої в селі Тарасівка Звенигородського району.