Нині любителями отримати додаткову винагороду (а по-простому — хабар) нікого не здивуєш. Особливо хабарництво розквітло буйним цвітом у сфері перевірок підприємницької діяльності. Ось і один начальник відділу з Криворізької міжрайонної державної податкової інспекції налагодив собі ще одне джерело доходів, окрім зарплати, –– за допомогою тиску на приватних підприємців. Формула відома: якщо хочеш добре пройти перевірку, то плати.

Але, як кажуть, скільки мотузка не в’ється… І коли податківець збирався за позитивний висновок перевірки господарської діяльності отримати від підприємця 15 тисяч гривень, хабарника схопили за руку правоохоронці –– співробітники СБУ спільно із слідчим прокуратури та УВБ управління Міндоходів у Дніпропетровській області.

Як повідомляє УСБУ у Дніпропетровській області, криворізькому посадовцю податкової оголошено про підозру у вчинені злочину, відповідальність за який передбачено ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

За матеріалами СБУ прокуратура Дніпропетровської області відкрила кримінальне провадження стосовно начальника відділу податкової за ознаками складу злочину, передбаченого цією статтею.