На Миколаївському тепловозоремонтному заводі завершили модернізацію першої партії американських «хаммерів». Нові машини, призначені здебільшого для розвідки і перевезення, передадуть морським піхотинцям в зону проведення антитерористичної операції.

— Особисто зателефонував заступник командира бригади морпіхів з проханням терміново виконати роботу, — розповів директор заводу В’ячеслав Сімченко. — Вони пригнали «хаммери», ми безкоштовно зробили переоснащення.

Перше авто переобладнали буквально за півдня. Воно пройшло випробування під час навчань на полігоні в Широкому Лані і вже тиждень успішно виконує свої завдання в зоні АТО. Ще кілька машин після модернізації проходять бойові випробування на полігоні. А чотири автомобілі вже забрала військова частина. «Хаммери» призначені підрозділу розвідки для перевезення особового складу і прикриття: автомобілі вирізняються маневреністю, а після модернізації можуть захищати себе, бо їх дообладнують стійками під великокаліберні кулемети. Збільшують і кількість сидінь для військовослужбовців.

Ольга ПОНОМАРЬОВА
для «Урядового кур’єра»