Учасники туристичного форуму в захваті від парку імені Горького. Фото прес-служби Харківської міськради.

VIII Міжнародний туристичний форум зібрав у Харкові 24 делегації з 11 країн. Це й не дивно, бо обласний центр уже не перший рік прагне  набути статусу туристичного хабу України. Торік департамент міжнародного співробітництва Харківської міськради спільно з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) розробив стратегію туристичного розвитку в Харкові, де загальною брендинговою концепцію визначено Smart city.

Вітаючи учасників  форуму «Харків: партнерство в туризмі», перший заступник міського голови Ігор Терехов навів приклади взаємної успішної реалізації запозиченого досвіду. Зокрема, коли свого часу мер Анкари побував на будівництві парку Горького, то пізніше характерні риси харківського «почерку» стали  помітними в тамтешньому парку розваг. А керівник відділу з роботи з містами-побратимами міста Газіантеп (Туреччина) Четін Шахін захоплено відгукнувся про масові спортивні заходи в Харкові.

Гості, зокрема експерт із питань безпеки в туризмі міста Рішон ле Ціон (Ізраїль) Еллі Зеланскій,  заступник мера міста Ченстохови (Польща) Ярослав Маршалек, Світлана Гартанова з Даугавпілської міської думи (Латвія) зазначали, що в міста хороший туристичний потенціал, тому є потреба в  обміні досвідом і продовженні співпраці в майбутньому.