ОЗЕЛЕНЕННЯ. Найсучасніша в  країні теплиця з’явилася в обласному центрі. Збудували її за новими технологіями: конструкція даху запобігає накопиченню снігу, а каркас виконаний з полікарбонату, що дає змогу зберігати тепло й заощаджувати на опаленні. Освітлюється  нова споруда безперебійно. Як розповів директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Китанін, приміщення  теплиці опалюється за допомогою котельні, яка працює на деревині. 

У нових теплицях здебільшого розводять гібридні петунії, які використовують для озеленення міста. Одна теплиця розрахована на 55 тисяч квітів. Комплекс споруджений з урахуванням сучасних технологій, обладнаний рухомими столами, автоматичною системою поливу тощо. Міська влада погодилася на збільшення чисельності працівників зеленого господарства Харкова, бо десять теплиць мають забезпечити місто квітами.

Старий тепличний комплекс було збудовано ще у 1965 році і відтоді він функціонував без капітального ремонту. Тепер ситуація кардинально змінилася: в сучасних теплицях виросте достатньо розсади, аби озеленити і прикрасити  місто.