ПЕРЕВІРКА. Прокуратура Харківської області визнала передчасною відмову у порушенні кримінальної справи щодо працівників слідчого управління та карного розшуку обласної міліції, які проводили дії стосовно активістів-чорнобильців. 

Про це Радіо Свобода повідомив один із лідерів «Всеукраїнського об’єднання ветеранів Чорнобиля» Петро Прокопенко. За його словами, він отримав письмове повідомлення про це за підписом заступника прокурор а області Володимира Суходубова.

«Прокуратура області розглянула заяву, яку я подав наприкінці лютого. Вони перевірили і встановили, що з урахуванням нових даних, рішення Київської районної прокуратури про відмову у порушенні кримінальної справи  стосовно працівників слідчого управління і карного розшуку, було ухвалено передчасно, його скасували і призначили перевірки», – розповів Прокопенко.

Чи порушувати справу стосовно міліціонерів, прокуратура, за словами Прокопенка, має вирішити вже цього тижня.

Наприкінці лютого чорнобильці вийшли з пікетом під стіни обласної прокуратури з вимогою притягти слідчих до відповідальності за незаконне порушення кримінальних справ проти п’ятьох активістів. До того суд вже визнав порушення справ неправомірним і ухвалив рішення про їхнє закриття.

У грудні минулого року слідче управління харківської міліції порушило проти активістів чорнобильського руху у Харкові кримінальні справи за фактом підробки документів з метою отримання чорнобильських пенсій.